Texel

Onze tips

Uit eten

Wit-Lof
Het enige 100% plantbased restaurant van Texel. Wij gaan hier zelf graag eten, het menu bestaat uit diverse streetfood gerechten.
Telefoon: 0222-365080.
Website: https://www.vibesfoodbar.com

Strandpaviljoen Paal 12
Een leuk strandpaviljoen, vlakbij Den Hoorn. Er staan altijd wat veganistische gerechten op de lunch- en dinerkaart. Het is niet mogelijk om online het menu in te zien of te reserveren. Open vanaf april tot oktober.
Telefoon: 0222-319737.
Website: https://www.strandpaviljoen-twaalf.nl

Restaurant Opduin
Het restaurant van hotel Opduin, hier 200 meter vandaan. Op de kaart staan standaard diverse veganistische hoofdgerechten. De voorgerechten zijn een proeverij van de chef’s table en worden op verzoek veganistisch gemaakt. Daarom is vooraf reserveren voor vegan wel aan te raden.
Telefoon: 0222-317445.
Website: www.opduin.nl

Bosq
Het restaurant van hotel Bos en Duin. Hier kun je erg lekker veganistisch eten. Het is noodzakelijk om ruim van te voren te reserveren voor een veganistisch menu, er wordt dan een 4- of 5-gangen menu voor je gemaakt. Iets duurder, maar zeker een aanrader als je een avond wat luxer wilt uit eten.
Telefoon: 0222-315541.
Website: https://www.bosq.nl

Buon Appetito
Kleine, gezellige pizzeria in Den Burg. Op de kaart staan altijd een vegan pizza en een vegan pasta. En ze passen de overige pizza’s en pasta’s graag aan naar een vegan versie. Reserveren is nodig, want het is er altijd druk.
Telefoon: 06-40988930 en 0222-728067
Website: https://www.buonappetitotexel.com

Actief

Fietsen huren
Hier 200 meter vandaan zit Fietsverhuur de Koog. Je kunt je fietsen het beste vooraf online reserveren via de link hieronder. Zeker op drukke dagen zijn de fietsen snel uitverkocht.
Telefoon: 0222-3627027
Website: https://www.fietsverhuurdekoog.nl

Surfschool Foamball
In onze vrije tijd gaan wij graag surfen. Het is een sport die je een keer geprobeerd moet hebben, je bent gegarandeerd verslaafd! Erik en zijn team zijn gecertificeerde surfinstructeurs en zorgen ervoor dat je in 1 les kunt staan op je surfplank. De surfschool ligt op ongeveer 300 meter afstand van onze b&b.
Telefoon: 0222-365138
Website: https://surfschoolfoamball.com

Wandelen

Blauwe wandelroute
Op ongeveer 50 meter van onze b&b begint de blauwe wandelroute dwars het Nationale Park de Duinen van Texel. Het is een prachtige wandeling door de bossen en duinen. Als variatie kun je bij paal 17 ook over het strand terug lopen. Tip: stop tussendoor even bij Paal 17 voor een drankje.
Website: https://www.paal17.com

Dingen te doen

Ecomare
Bij Ecomare worden zeehonden en zeevogels opgevangen om ze later weer gezond uit te kunnen zetten in de natuur. Er is een expositie over de Texelse natuur en een walvissententoonstelling. Zorg er voor dat je de voedertijden in de gaten houdt!
Ook kun je via de website van Ecomare diverse natuurexcursies reserveren.
Website: http://www.ecomare.nl

Texel Excursies
Op vogelsafari, een zeehondentocht, rondleiding op de Texelse wijngaard of een biertocht. Texel Excursies biedt vele diverse excursies aan. Bekijk ze via de link hieronder.
Website: https://texelexcursies.nl

Kaap Skil
Bij museum Kaap Skil kun je van alles zien over de Reede van Texel: scheepswrakken, opgedoken vondsten en een mooi openluchtmuseum met oude ambachten. Zeker een aanrader bij slecht weer.
Website: https://kaapskil.nl